Turvallisuusasioita

TURVALLISUUSOHJEISIIN JA PELASTUSSUUNNITELMIIN pääset tutustumaan tästä


Kotivakuutus

Yhtiöllä on kiinteistöjen täysarvovakuutus, joka korvaa kiinteistölle aiheutuvat vahingot. Kiinteistövakuutus ei korvaa kotien irtaimistoa. Suosittelemmekin asukkaita ottamaan mahdollisimman kattavan kotivakuutuksen, joka korvaa esimerkiksi tulipalon tai vesivahingon aiheuttamat irtaimistovahingot. Vahinko voi sattua myös naapurille, jonka vakuutus korvaa vain hänen irtaimistonsa.

Palovaroitin

Tulipalon syttyessä on jokainen hetki kallis. Savu täyttää huoneen 2 - 3 minuutissa. Palovaroitin reagoi savuun ja herättää nukkuvan ihmisen. Kittilän Vuokratalot on hankkinut palovaroittimen kaikkiin asuntoihin, mutta asukkaiden on itse huolehdittava hälyttimien kunnosta ja pariston vaihdosta! Hyvä muistisääntö on vaihtaa paristo aina 112-päivänä eli 11.2. Tarvittaessa huoltomieheltä voi pyytää apua varoittimen tarkistamiseen ja pariston vaihtamiseen.

Lukitus

Huoneiston ulko-ovi kannattaa laittaa takalukkoon, mikäli asunnon ovessa on tämä mahdollisuus, kun asunto jää tyhjäksi. Tarpeen tullen kiinteistönhoitaja neuvoo, kuinka tämä tehdään. Kaikissa ovissa ei ole tätä mahdollisuutta.

Turvaketjun ja ovisilmän saa asentaa, edellyttäen että ne asennetaan ammattitaitoisesti ja jätetään paikoilleen pois muutettaessa. Erilisiä varmuuslukkoja ei saa asentaa, koska ne estävät huoltomiehen sisäänpääsyn hätätilanteissa.

Pihapysäköinti

Pihoille ja pihakäytäville pysäköinti on kielletty, koska autoista voi aiheutua esteitä hälytys- ja pelastustehtävien hoitamiselle ja ne ovat talvisin lumitöiden tiellä.

Varastotilat

Arvotavaraa ei kannata säilyttää kellari-, ullakko- tai pihavarastoissa, koska niihin on helppo murtautua. Kosteudelle arkoja tavaroita ei puolestaan kannata säilyttää lämmittämättömissä ullakko- tai pihavarastoissa.